Openbaar vervoer naar/van Autun

Bekijk hier het actuele reisadvies voor Frankrijk.

Autun is goed te bereiken met trein en bus. De snelste verbinding is via station Le Creusot-Montceau TGV (rechtstreeks bereikbaar vanuit Parijs en Lyon), met aansluitende bus nr. LR706 naar Autun (kaartje kost €1,50 in de bus). Treinen kunnen bijvoorbeeld worden geboekt via trainline.fr. In Parijs moet er worden overgestapt van Gare du Nord naar Gare de Lyon (zie onderaan).

Let op: de bustijden zijn in juli 2023 veranderd. Er gaan nu meer bussen, ook in het weekend en in de vakanties. (De tabel is wat lastig te lezen, maar het belangrijkste is dat bijna alle treinen nu aansluiting geven op een bus. Helaas is de bus niet verplicht te wachten als de trein vertraging heeft, dus mik niet op de laatste aansluiting van de dag!)  

Er gaan ook bussen van/naar Chagny, met verbindingen naar Dijon/Parijs en Lyon. Ook gaan er bussen van/naar Étang-sur-Arroux, met verbindingen naar Parijs via Dijon of Nevers.

Overstap in Parijs
Overstappen van Gare du Nord naar Gare de Lyon is eenvoudig. Duik in het Gare du Nord al op het aankomstperron de metro in (dus niet de stationshal in lopen, dat is een grote omweg), sla onder aan de trap linksaf, koop bij de poortjes een kaartje. Neem op spoor 44 de RER D naar het zuiden richting Melun/Corbeil-Essonnes/Malesherbes, de tweede halte is het Gare de Lyon.
Terugweg: in het Gare de Lyon de bordjes naar RER D naar het noorden richting Orry-la-ville/Creil volgen, deze treinen vertrekken van spoor 1 of 2. Het Gare du Nord is de tweede halte.